co do drugiego pytania wartość odżywcza ryby (białko) zostanie na takim samym poziomie, ale smaż na lepszych tłuszczach np. olej PAM, kokosowy albo na teflonie
na łyżce oliwy na patelni teflonowej lub teflonopodobnej można smażyć - ale zdrowiej jest gotować / dusić - a jak tego nie lubisz to i tak zdrowiej grillować. Jest też coś takiego jak olej PAM
koleżanka ćwiczy?? jeśli nie, to nie potrzeba jej tyle białka. tłuszczu zdecydowanie za mało. na oliwie lepiej nie smażyć. pierś albo na teflon bez tłuszczu, albo na olej PAM. tłuszcz 1g/kg. z ryb, o-3, oliwy, nasion itp. węgli za to za dużo. 3-3,5 g/kg. jak będzie słabo szła redukcja, obcinać węgle.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] zmieszaj sobie chociaż z jogurtem, co bedziesz suche jadł, lub dodaj jajo i sobie placuszka zrób . 2 Pierś ok ale nie w panierce i głębokim tłuszczu jak już to sobie kup olej pam w sprayu i a teflonik cienka warstwa i na tym smaż, szkoda tłuszczu tyle wcinać kiepskiej jakosci reszta ok, makreli też za często nie wcinaj. Ja myślę że Twoje [...]
W praktyce beztłuszczowe smażenie piersi na patelni nie jest wcale takie przyjemne. Po raz kolejny polecam olej PAM, jeżeli już zdecydujemy się na smażenie to imho jest to najlepsze rozwiązanie.
Smaz na smalcu/oleju kokosowym/oleju rzepakowym 1-wszego tloczenia i daj tego tluszczu nie wiele. ALbo zainwestuj w teflon/patelnie grilowa/ olej PAm Przyda sie napewno.
Witam Zależy w jakim wydaniu robisz tą pierś.Jeśli gotowana to tak jak mówisz marchewka ,z warzywami Jeżeli na patelni,to ja używam niewielką ilość tłuszczu albo używam olej PAM do beztłuszczowego smażenia, Smażę pierś,dodaje przyprawę gyros,papryka słodka,chilli,(przyprawy według uznania)czosnek,sos sojowy . Dodaję warzywa(mieszkanka [...]
[...] P. 65 bo na 80 mnie nie stac na ten czas. A wiec chyba sie zdecyduje na Provit 85 jest tanszy, fakt ze troche jest gorsze ale jak doladuje do provitu pozostale bialko w formie pozywienia powinno byc dobrze. aha i jeszcze jedno pytanie, co to jest ten olej pam??? producenci napisali ze starcza on na 700 porcji?!? ile litrowy to baniak?? thanx
Przeczytaj art. ktdo ktorego link zostal wklejony. gotuj/paruj/griluj/piecz na koncu smaz. Smaz na smalcu,oleju kokosowym,oleju rzepakowym z 1-wszego tloczenia, lub zainwestuj w TEFLON, OLEJ PAM, PATELNIE GRILOWa.
mam ten olej Pam bez kalorii ale to porażka on od razu wyparowuje z patelni przynajmniej ja tak mam że od razu znika z patelni, nie wiem coś może źle robie.
Zawsze też możesz używać do smażenia bezkaloryczny olej pam. Jednak umiejętne smażenie nie wpływa negatywnie na jakość posiłku, więc z głową jak najbardziej. http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-28 15:50:42